Hem | Aktuellt | Ultimat sätt att sänka stora laster vid flöden upp till 480 l/min!

Ultimat sätt att sänka stora laster vid flöden upp till 480 l/min!

Publicerat 2021-12-06
 

Stora laster vid höga flöden kan ofta vara utmanande att få en mjuk och kontrollerad sänkning av. Ofta kan det bli instabilt, det krävs höga tryck i systemet för att sänka lasten och tryck nedströms kan ställa till problem.

 

SUNs lasthållningsventil MW*M och MB*M

Med Sun Hydraulics lasthållningsventil MW*M och MB*M sänks lasten genom att utnyttja lägesenergin och flödet kontrolleras proportionellt. Man kan då sänka lasten med ett mycket lågt pilottryck som kan fjärrstyras exempelvis med en tryckreduceringsventil eller styrspak från en hytt. Ventilen kan användas både meter in/meter out och fungerar då som en proportionell tvåvägs flödesventil, helt tät i neutralläge. Det gör att man exempelvis också kan styra motorn åt andra hållet.

 

 Mjuk sänkning, operatörsvänlig och energieffektiv

Detta ger en mycket mjuk och kontrollerad sänkning av lasten. Den är också operatörsvänligt då man kan fjärrstyra sänkningen till vilken hastighet man vill. Det är också energieffektivt då det inte går åt nämnvärt pilottryck och man sänker också hela systemtrycket!

 

Denna lösning fungerar utmärkt till en mängd olika system och applikationer så som vinschar och parallellkörning av stora cylindrar som kan vara en utmaning med lasthållare i standardutförande.

 

Kombinera med andra funktioner i ett kundanpassat block 

Ventilen är lätt att integrera i ett kundanpassat block där val av flänsar och andra funktioner som efterfyllnad, termiskt överlastskydd och nödstopp kan implementeras efter behov.

 

Vill du veta mer kontakta gärna oss så hjälper vi till!

 

 
Ultimat sätt att sänka stora laster vid flöden upp till 480 l/min!