Hydnet.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Hem | Systemlösningar | Proportionalstyrd flödesventil

Proportionalstyrd flödesventil

Passar exempelvis som variabel flödeskontroll till fast pump

Den nya patenterade FREP ventilen kombinerar en el-proportionellt variabel strypning med en kompensator i en och samma ventil och möjliggör ett konstant prioriterat flöde oberoende av variationer i lasttryck. Den lämpar sig väl i situationer där man önskar att bibehålla en konstant hastighet på en funktion oberoende av variationer i lasttryck.
Ventilen lämpar sig förträffligt som en variabel flödeskontroll i system med en fast pump.

Använd som 3-vägs proportionalstyrd prioritetsventil med bypass

FREP ventilen är direktstyrd, normalt stängd samt tryckkompenserad och kan användas både som en 3-vägs proportionalstyrd prioritetsventil med ”bypass” alternativt som en 2-vägs tryckkompenserad flödeskontroll.

Exempel på applikationer är sopmaskiner, saltspridare, transportband med mera där man önskar reglera hastigheten på exempelvis en hydraulmotor.

FREP ventilen finns i tre flödesområden, 0-30LPM & 0-60LPM, 0-88LPM.

FREP ventilen används med fördel tillsammans med SUNs XMD förstärkare. En mängd standard ventilblock finns tillgängliga bland annat block för direkt montage på hydraulmotorer

Tveka inte att kontakta oss för att få veta mera!
Läs mer