Hem | Rexroth pumpar och motorer | Rexroth Radialkolvmotorer

Rexroth Radialkolvmotorer

Radialkolvmotorer också kallade högmomentsmotorer eller lågvarvsmotorer arbetar på låga varvtal men ger samtidigt ett högt vridmoment. Motorerna i MCR-serien har hastighet upp till 875 rpm, deplacement 160 cc till 1395 cc och klarar tryck upp till 450b bar.

Hjulmotordrift för entreprenadmaskiner, skogsmaskiner och lantbruksmaskiner

Radialkolvmotorer kan monteras direkt på hjul och användas till hjulmotordrift. Rexroth radialkolvmotorer har bland annat 2 hastigheter med mjukskiftande reversibel gång, frirullningsoptioner och kan integrera hastighetssensorer i systemet. Hjulmonterade motorer ger stor flexibilitet i maskindesignen då de kan placeras oberoende av kraftkällan och utan drivaxlar eller växlar.

Hjälpdrift till släp, vinschar och matarhjul

Högmomentsmotorerna används ofta som hjälpdrift till släp så som timmersläp eller dumpersläp. De passar också bra till olika vinschapplikationer. Dom används också som hjulmatning där dom driver matarhjulen som matar virket i skördaraggregat och även svängväxel för kranar.

Fasta radialkolvmotorer med tvåhastighetsfunktion

Radialkolvmotorer har fast deplacement. Men det finns en option att med en ventil växla till ett läge med låg kraft och högt varvtal genom att inaktivera hälften av kolvarna.

Integrerad hydraulisk broms i radialmotorn

Rexroth radialkolvmotor har integrerad hydraulisk broms. En fjäderbelastad broms förhindrar motorn att röra sig när den inte har hydrauliskt tryck. Detta fungerar som en parkeringsbroms och säkerhetsfunktion då bromsen alltid är i när systemet är utan tryck.
Läs mer
 
 
Rexroth radiala kolvmotor MCR