Hem | Rexroth pumpar och motorer | Rexroth Axialkolvmotorer

Rexroth Axialkolvmotorer

Axialkolvmotorer är högvarvmotorer och kan användas med olika växlar för utväxling från högt till lågt varvtal och därmed högre vridmoment.
Motorerna har hastighet upp till 8400 rpm, deplacement 28 cc till 85 cc och klarar tryck upp till 350 bar.

Transmissionsdrift - hjulmotordrift

Axialkolvmotorer används ofta i mobila drivsystem till hydrostatdrift. I hydrostatdriften, också kallad transmissionsdrift, används den axiala kolvmotorn med en axial kolvpump som drivs av en förbrännings- eller elmotor. I mobila maskiner integreras motorn ofta med en växellåda för att anpassas till rätt varvtal och vridmoment. Denna lösning är speciellt vanlig i skogsmaskiner. Man använder också axiala motorer för att driva larvband för exempel bandgående grävare och även för drift av skördarhuvuden.

Lär mer om hydrostatdrift här.

Variabla axialkolvmotorer

Variabla axialkolvmotorer har fördelen att man kan reglera hastigheten och kraft genom att styra hydraulmotorns deplacement. Även om man har ett konstant pumpflöde så kan man ändra hasigheten.

Fasta axiala kolvmotorer

Fasta axialkolvmotorer går inte att reglera men kan ofta ha mer kompakt inbyggnadsmått, lägre vikt och prislapp. Med fasta axiala kolvmotorer kan man i stället reglera hastigheter och kraft med olika hydraulventiler exempelvis tryck-, flödes- eller strypventiler.
Läs mer
 
 
Rexroth axiala kolvmotor A6