Hem | Aktuellt | Regenerativa system - Så fungerar dom

Regenerativa system - Så fungerar dom

Publicerat 2024-05-02
 
När man har ett befintligt fast flöde att förhålla sig till men vill öka hastigheten på en cylinder är regenerativa kretsar ett vanligt alternativ.
 

Hur fungerar regenerativ drift?

Principen är att man leder tillbaka oljan från minussidan på cylinder till plussidan. Cylindern kommer då röra sig snabbare men med lägre kraft, också kallat snabbmatning.
 

Regenerativ drift i komprimatorer

Det finns funktioner där man vill växla mellan regenerativ drift och normal drift, exempelvis komprimatorer. När cylindern rör sig i ett utrymme utan belastning är det regenerativa läget automatiskt inkopplat och presshuvudet rör sig snabbt. När presshuvudet får kontakt med materialet som ska komprimeras ökar trycket och då växlar systemet över till normal drift så man kan utnyttja full kraft. Detta kallas för pressure sensitive eller tryckavkännande.
 

System i konstant regenerativt läge

Om man inte vill ha ett automatiskt system finns även full-time system som alltid är i det regenerativa läget. Man kan då välja en mindre pump vilket ger fördel för inbyggnadsmått, vikt och kostnad. 
 

 

Färdiga block för regenerativa system

Det finns både rörmonterade och sandwichmonterade. Rörmonterade finns i storlek upp till SAE 1 ½” fläns och sandwich upp till NG25.
 
 
Eller kontakta oss gärna så hjälper vi dig hitta rätt! 
 
Regenerativa system - Så fungerar dom