Hem | Aktuellt | Kallstartsfilter GPT från Schroeder

Kallstartsfilter GPT från Schroeder

Publicerat 2024-06-11
 
När ett hydraulsystem stängs av och flödet av olja stannar av så kommer föroreningar och partiklar lösgöras från filtret.

Vid kallstart, när viskositeten på hydrauloljan är hög, kommer det höga differentialtrycket att tvinga filtret i bypassläge. Fram tills att maskinen och hydrauloljan är ordentligt uppvärmd och minskat i viskositet kommer oljan att passera genom bypass läget och gå direkt in i hydraulsystemet.

Övriga filter som är tillgängliga på marknaden har en bypass lokaliserad lågt ned eller inne i elementet. Om systemet startar i bypass läge kommer all smuts komma in i systemet utan att bli filtrerat. Hydraulsystemet kommer att utsättas för skadliga föroreningar och partiklar.

Vad gör Schroeders  GPT hydraulfilter idealiskt för kallstart?

Olikt andra typer av filter så har GPT filtret sitt bypass lokaliserat på toppen av filtret.
Detta bidrar till att föroreningarna stannar kvar i botten av filtret och hindrar dessa föroreningar att komma ut i hydraulsystemet. För en suverän lösning vid kallstart och bypass, så är GPT-filtret det självklara valet.

Hör gärna av dig till Hydnet om ni vill veta mer om Schroeders GPT filter.

GPT-filtret är designat med hänsyn till hållbarhet

Som en del i Schroeders strävan efter miljövänliga alternativ så omfattar det även hur produkterna designas. Typiska filter på marknaden kasserar avledarlocket tillsammans med filterelementet. Men GPT reducerar detta avfall med att tillhandahålla ett återanvändbart avledarlock.

Det återanvändbara avledarlocket i GPT filtret är inget hinder för enkla byten av filterelement. Montering av filterelement kräver endast några enkla steg och de miljömässiga fördelarna med avledarlocken består över tid.

Allmänna och vanliga applikationer för kallstartsfilter

GPT filtret passar för många olika applikationer inom varierande industri.

Automotive
Jordbruk
Skogsbruk
Marina industrin
Gruvindustrin
Mobila fordon
Olja & Gasindustri
Järnvägsindustri
Processindustri
 
Kallstartsfilter GPT från Schroeder