Hem | Aktuellt | FREL – Fullt justerbar prioritetsventil

FREL – Fullt justerbar prioritetsventil

Publicerat 2022-07-08
 

I en prioritetsventil förses huvudfunktionen med ett fast förinställt flöde, resterande flöde kan användas för andra funktioner till exempel cylindrar eller shuntas till tank. Det är en enkel och effektiv ventil som säkerställer att ingen kraft förloras på huvudfunktionen när en extra cylinder eller motor körs. Det används exempelvis för tilläggsfunktioner så som stenkrossar och hydrauliska hammare till grävmaskiner, hjullastare och andra entreprenadmaskiner.

 

SUN Hydraulics nyhet FREL är en fullt justerbar prioritetsventil där prioritetsflödet är ställbart. Tidigare har man behövt även en nålventil för att lösa detta. FREL den är justerbar behöver man inte heller förbeställa med ett bestämt värde, vilket är en extra fördel vid tillfällen då leveranstiderna är viktiga då vi lagerhåller FREL.

 

FREL har en T-17A kavitet och en kapacitet på 120 l/min av vilket 66 l/min kan prioriteras och resterande gå till bypass. Prioritetsflödet är relativt oberoende av trycket på bypass-porten. Det gör att arbetstrycket på bypass-porten kan överstiga trycket på den prioriterade porten.

 

Kontakta oss gärna för mer information!

 
FREL – Fullt justerbar prioritetsventil