Hem | Aktuellt | Energibesparing – viktigare än någonsin? Hydnet hjälper dig att spara pengar och miljö.

Energibesparing – viktigare än någonsin? Hydnet hjälper dig att spara pengar och miljö.

Publicerat 2022-11-29
 

Att skapa en energieffektiv och långsiktigt ekonomiskt hållbar lösning har alltid varit i fokus för oss på Hydnet. Med kraftigt stigande priser på energi, som vi sett på sista tiden, och debatten kring vårt gemensamma ansvar för vår miljö, så skärps detta ytterligare.

 

Vi ser på helheten när vi rekommenderar en lösning. Ekonomi på längre sikt är driftsäkerhet och såklart energiförbrukning.

 

Våra partners på Sun Hydraulics lanserar nu ett koncept med fokus på just detta. I ecoline™-sortimentet har de samlat produkter som sänker energiåtgången. I vissa applikationer har labbtest visat energibesparingar med över 30%!

 

Dessa produkter ingår i Suns nya ecoline™-program:

 

• LoadMatch™ – Lasthållningsventil i applikationer där du har lyft med varierad belastning. Dynamiskt självjusterande egenskaper där test ute på fältet visar en besparing på 30% eller mer.

• LoadAdaptive™ – Lasthållningsventil som ger en genomsnittlig energibesparing på 30% med bibehållen stabilitet, jämfört med vanliga lasthållningsventiler.

• Series 4 Plus & T18AU + T19AU Kavitet – Med optimerad kavitet för ökat flöde och minskade tryckfall är dessa 80% mer effektiva jämfört med motsvarande standard Sun Series 4 patron.

• Överlag så ger Suns patenterade ”floating nose” bättre reperterbarhet, och Suns egen kavitet lägre tryckfall.

• Alltid när vi utvecklar en kundspecifik lösning så tar vi fram ventilblock för att minimera storlek och därigenom håller vi nere vikt och materialåtgång. Samtidigt som vi maximerar de interna kanalerna för att minimera tryckfall.

 

Vill du veta mer? Kontakta oss direkt:

 

Göran Claesson 
Försäljningsingenjör
goran.claesson@hydnet.se
070-316 42 15

 
Energibesparing – viktigare än någonsin? Hydnet hjälper dig att spara pengar och miljö.
 
ecoline